(Senior) Implementatie
Specialist Payments

24 - 40 uur
Payments

Ben jij die specialist die dolgraag kennis en expertise inzet bij onze klanten om ze een stap verder te brengen? Het Payments team van Enigma Consulting richt zich, met specialistische kennis en expertise, op het adviseren van financiële instellingen en bedrijven op het gebied van betalingsverkeer. Wij helpen onze klanten o.a. met het ontwikkelen van nieuwe systemen, veranderen van technische infrastructuur en de implementatie van wet- & regelgeving. Daarnaast helpen we klanten met nieuwe business modellen (Open Banking) en proposities en adviseren wij bedrijven op het gebied van Treasury & Cash management en het optimaliseren van betaalinfrastructuur.

Vacature Payments 2

Welkom bij Enigma!

Enigma Consulting, bestaande uit 50 medewerkers, is een vooraanstaand kennishuis, dat zich richt op de verbetering van integere financiële transactieketens binnen de domeinen Payments, Risk & Compliance en Data & Digitalisering. Onze klanten variëren van grootbanken en verzekeraars (Rabobank, ING, Nationale Nederlanden), tot goede doelen (KWF) en van start-ups en FinTechs tot de grote corporates zoals Ahold, Schiphol, Havenbedrijf Rotterdam. Zij staan voor complexe opgaven en hun ambities zijn hoog, net als de druk op de resultaten. Consultancy betekent voor ons: adviseren én implementeren. En dat is waarom klanten Enigma zo waarderen: totdat de gewenste resultaten bereikt zijn blijven onze consultants betrokken.

Benieuwd naar de ervaringen van onze consultants? Lees het hier.

Dit ga je doen als Senior Implementatie Specialist

Met jouw expertise ben je multi-inzetbaar en door je daadkrachtige optreden weet je klanten steeds weer te overtuigen. Je adviseert de klanten bij complexe vraagstukken en samen met de klant kom je tot verbeterde en werkbare oplossingen.

 • Met jouw expertise binnen het vakgebied van betalingsverkeer ben je de sparringpartner voor de klant; zo adviseer je bijvoorbeeld een klant over het inzetten van technologie om klantgerichter te werken. Of denk je mee aan het beter benutten van betalingsstromen.
 • Je bent op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen in de markt en klanten kunnen bij jou terecht voor een heldere kijk op het vakgebied Payments.
 • Jouw visie en kennis deel je op een proactieve en stimulerende wijze, door onder meer het geven van presentaties, workshops, trainingen en door het schrijven van artikelen.
  Als Senior Implementatie Specialist houd jij je bezig met actuele onderwerpen zoals Payments, Blockchain, Open Banking, PSD2 en Artificial Intelligence bij de klant. Daarnaast bedenk je digitale strategieën en doe je aanbevelingen op basis van jouw technologische kennis en ervaring.
 • Het uitvoeren van klantopdrachten op het gebied van Finance, Treasury en Risk met een sterke focus op kwaliteit en waarde creatie voor de klanten.
 • Het leveren van een wezenlijke bijdrage aan de realisatie van de strategische doelstellingen- en de gewenste cultuur van de organisatie. Dat klant- en oplossingsgerichtheid en innovatiekracht onmisbaar zijn als Implementatie Specialist is logisch.
 • Je bent end-to-end verantwoordelijk, je hebt sterke affiniteit met IT en je bent goed in staat risico’s in te schatten en te mitigeren. Je bent communicatief sterk en schakelt intensief tussen verschillende stakeholders van de business en IT. Je informeert betrokken afdelingen proactief over incidenten en doorgevoerde verbeteringen.

Wie ben jij?

 • Je hebt een WO werk- en denkniveau.
 • Je hebt minimaal 4 jaar werkervaring op het gebied van Betalingsverkeer en je hebt in deze tijd diverse projecten bij financiële instellingen geleid of uitgevoerd.
 • Je beschikt over een bovengemiddeld analytisch en conceptueel vermogen en je bent nieuwsgierig en kritisch. Je neemt niet alles wat geschreven staat voor waar aan en gaat zelf op onderzoek uit.
 • Je schakelt gemakkelijk in wisselende situaties en onderwerpen, bent communicatief sterk en handelt doelgericht en effectief.
 • Door jouw ambitie en gedrevenheid motiveer je jezelf en anderen tot verdere ontwikkeling.

Wat wij jou te bieden hebben

Een inspirerende werkplek met ambitieuze collega’s waar jij de tijd en ruimte krijgt om jezelf te zijn. Een baan waar flexibiliteit, tijd voor thuis en ambities hand in hand gaan. Dat is werken bij Enigma. Ons transparant ingerichte kantoor in de bosrijke omgeving van Driebergen draagt bij aan een ontspannen werkcultuur. Wij stimuleren de balans tussen hard werken en ontspanning met collega’s door gezamenlijke lunches, gezellige vrijdagmiddagborrels en (sportieve) teamactiviteiten.

Onze primaire- en secundaire arbeidsvoorwaarden zijn marktconform met o.a. flexibele vakantiedagen, aanvullend geboorteverlof, ouderschapsverlof, een bonusregeling en winstdeling. Afhankelijk van jouw opleiding en werkervaring ontvang je een marktconform salaris. Je werkt afwisselend vanuit huis, bij de klant of op kantoor. Door aandacht voor een juiste werk-privé balans, opleidingsmogelijkheden en coaching, zorgen we ervoor dat jij en jouw collega’s met plezier en energie op de werkvloer acteren.

Het begint met een goed gesprek

Voor vragen over deze vacature, kun je contact opnemen met één van onze collega's:

Roeland Heuff

Telefoonnummer: 06-8689 2746

Email: RHeuff@enigmaconsulting.nl

LinkedIn profiel

Robbert Mos

Robbert Mos

Telefoonnummer: 06-5196 1069

Email: RMos@enigmaconsulting.nl

LinkedIn profiel

Wil je direct solliciteren?

Mail dan je motivatie en CV naar onze HR Manager Wieke Snoek.

Email: people_nl@projectivegroup.com