Consultant
Risk & Compliance

24 - 40 uur
Risk & Compliance

Jij geeft op jouw eigen manier kleur aan het vakgebied Risk & Compliance. Als Senior Consultant Risk & Compliance bij Enigma Consulting adviseer en begeleid jij klanten op het gebied van financiële wet- en regelgeving. Dat doe je met optimale kennis en maximale betrokkenheid. Ga jij complexe vraagstukken niet uit de weg? En weet jij innovaties door steeds veranderende wet- en regelgeving te loodsen? Dan zijn wij op zoek naar jou.

DV 9957

Welkom bij Enigma!

Enigma Consulting, bestaande uit 50 medewerkers, is een vooraanstaand kennishuis, dat zich richt op de verbetering van integere financiële transactieketens binnen de domeinen Payments, Risk & Compliance en Data & Digitalisering. Onze klanten variëren van grootbanken en verzekeraars (Rabobank, ING, Nationale Nederlanden), tot goede doelen (KWF) en van start-ups en FinTechs tot de grote corporates zoals Ahold, Schiphol, Havenbedrijf Rotterdam. Zij staan voor complexe opgaven en hun ambities zijn hoog, net als de druk op de resultaten. Consultancy betekent voor ons: adviseren én implementeren. En dat is waarom klanten Enigma zo waarderen: totdat de gewenste resultaten bereikt zijn blijven onze consultants betrokken.

Benieuwd naar de ervaringen van onze consultants? Lees het hier.

Dit ga je doen als Consultant

Als Consultant Risk & Compliance voer je diverse werkzaamheden uit, afhankelijk van het type opdracht en jouw interesses en expertise. Je kunt hierbij o.a. denken aan:

 • Het in goede banen leiden van nieuwe financiële dienstverlening zoals een vergunningsaanvraag bij AFM of DNB;
 • Vanuit een rol als interim Compliance Officer sparren met bestuurders van innovatieve FinTechs;
 • Het inventariseren van risico’s en het behoeden van je omgeving voor verrassingen;
 • Het uitvoeren van audits en reviews binnen de financiële sector;
 • Het adviseren over de invulling van Wft, Wwft, PSD2, AVG en andere regelgeving;
 • Het ontwikkelen van nieuwe proposities richting de markt;
 • Het overdragen van kennis en kunde aan collega’s en klanten.

Wie ben jij?

 • Je hebt een HBO/WO werk- en denkniveau.
 • Je hebt minimaal 4 jaar werkervaring op het gebied van Risk & Compliance en je hebt in deze tijd diverse projecten bij financiële instellingen geleid of uitgevoerd.
 • Uitdagingen ga je niet uit de weg. Je gebruikt jouw consultancyvaardigheden bij uitdagingen op het gebied van klantacceptatiebeleid en CDD.
 • Je beschikt over een bovengemiddeld analytisch en conceptueel vermogen, bent nieuwsgierig en kritisch. Je neemt niet alles wat geschreven staat voor waar aan en gaat zelf op onderzoek uit.
 • Je schakelt gemakkelijk in wisselende situaties en onderwerpen, bent communicatief sterk en handelt doelgericht en effectief.
 • Door jouw ambitie en gedrevenheid motiveer je jezelf en anderen tot verdere ontwikkeling.

Wat wij jou te bieden hebben

Een inspirerende werkplek met ambitieuze collega’s waar jij de tijd en ruimte krijgt om jezelf te zijn. Een baan waar flexibiliteit, tijd voor thuis en ambities hand in hand gaan. Dat is werken bij Enigma. Ons transparant ingerichte kantoor in de bosrijke omgeving van Driebergen draagt bij aan een ontspannen werkcultuur. Wij stimuleren de balans tussen hard werken en ontspanning met collega’s door gezamenlijke lunches, gezellige vrijdagmiddagborrels en (sportieve) teamactiviteiten.

Onze primaire- en secundaire arbeidsvoorwaarden zijn marktconform met o.a. flexibele vakantiedagen, aanvullend geboorteverlof, ouderschapsverlof, een bonusregeling en winstdeling. Afhankelijk van jouw opleiding en werkervaring ontvang je een marktconform salaris. Je werkt afwisselend vanuit huis, bij de klant of op kantoor. Door aandacht voor een juiste werk-privé balans, opleidingsmogelijkheden en coaching, zorgen we ervoor dat jij en jouw collega’s met plezier en energie op de werkvloer acteren.

Het begint met een goed gesprek

Voor vragen over deze vacature, kun je contact opnemen met één van onze collega's:

Thim Donkervoort

Telefoonnummer: 06-1606 5103

Email: TDonkervoort@enigmaconsulting.nl

LinkedIn profiel

Maarten van Denzen

Telefoonnummer: 06-23371831

Email: MvanDenzen@enigmaconsulting.nl

LinkedIn profiel

Wil je direct solliciteren?

Neem dan contact op met onze HR-manager Wieke Snoek

Telefoonnummer: 06-23122944 (je mag ook whatsappen)

Email: people_nl@projectivegroup.com