Audit Consultant

24 - 40 uur
Audits

Met jouw doortastendheid, kennis en ervaring weet je als Audit Consultant de ambities van onze klanten waar te maken. Ben jij in staat om normenkaders om te zetten naar praktische- en uitvoerbare ‘compliance frameworks’ die voor transparantie zorgen in complexe materies? Kun jij vanuit een onafhankelijke positie met objectieve oordelen integer, nieuwsgierig, kritisch maar ook de relatie met de klant te bewaken? Dan is deze vacature wat voor jou!

Vacature Audit

Welkom bij Enigma!

Enigma Consulting, bestaande uit 50 medewerkers, is een vooraanstaand kennishuis, dat zich richt op de verbetering van integere financiële transactieketens binnen de domeinen Payments, Risk & Compliance en Data & Digitalisering. Onze klanten variëren van grootbanken en verzekeraars (Rabobank, ING, Nationale Nederlanden), tot goede doelen (KWF) en van start-ups en FinTechs tot de grote corporates zoals Ahold, Schiphol, Havenbedrijf Rotterdam. Zij staan voor complexe opgaven en hun ambities zijn hoog, net als de druk op de resultaten. Consultancy betekent voor ons: adviseren én implementeren. En dat is waarom klanten Enigma zo waarderen: totdat de gewenste resultaten bereikt zijn blijven onze consultants betrokken.

Benieuwd naar de ervaringen van onze consultants? Lees het hier.

Dit ga je doen als Audit Consultant

Als senior audit consultant voer je zelfstandig de (interne) audits bij de opdrachtgevers van Enigma uit. Door je kennis van zaken en omdat je de juiste toon weet te treffen, word je al snel als betrouwbaar bestempeld. Door jouw adviezen geef je inzicht in de kwaliteit van de bedrijfsprocedures- en processen waardoor je de organisatie scherp houdt en het management in staat stelt om de juiste beslissingen te nemen.

 • Tijdens de opzet van een audit stel je een controle programma op en controleer je of alle verplichte (beleids)-documenten aanwezig en beschikbaar zijn. Je komt met een concrete planning en geeft daarmee inzicht in wat de klant van jou verwachten kan.
 • Je analyseert de benodigde bedrijfsdocumenten- en procedures en verzamelt informatie uit eigen waarnemingen en interviews met medewerkers.
 • Je beoordeelt of regels worden nageleefd. Je signaleert (mogelijke)- bedrijfsrisico’s en stelt vast in welke mate van zekerheid de verkregen informatie betrouwbaar en correct was.
 • Je zit zelf aan tafel met de opdrachtgever om jouw auditrapportage toe te lichten. Jouw bevindingen en aanbevelingen zijn helder en concreet en zetten aan tot de nodige acties.
 • Tot slot help je aan het verder uitbouwen en in de markt zetten van de interne audit propositie naar onze klanten.

Ben jij in staat om normenkaders om te zetten naar praktische- en uitvoerbare ‘compliance frameworks’ die voor transparantie zorgen in complexe materies? Ben jij in staat om vanuit een onafhankelijke positie met objectieve oordelen integer, nieuwsgierig, kritisch maar ook de relatie met de klant te bewaken? Word dan onze nieuwe collega!

Wie ben jij?

 • Je hebt een HBO/WO werk- en denkniveau;
 • Je hebt minimaal 4 jaar ervaring op het gebied van auditing;
 • Je hebt kennis van- en ervaring met het werken op het gebied van leidraden/guidelines van toezichthouders zoals: EBA, DNB, AFM, AP;
 • Je hebt kennis van relevante wet- en regelgeving zoals: PSD2, WWwft, AMLDS en normenkaders zoals de IAA;
 • Je bent analytisch en werkt gestructureerd;
 • Je communiceert- en rapporteert op heldere wijze met overtuigingskracht;
 • Je werkt zelfstandig in teamverband bij onze klanten en doet nèt even iets meer dan de klant verwacht.

Wat wij jou te bieden hebben

Een inspirerende werkplek met ambitieuze collega’s waar jij de tijd en ruimte krijgt om jezelf te zijn. Een baan waar flexibiliteit, tijd voor thuis en ambities hand in hand gaan. Dat is werken bij Enigma. Ons transparant ingerichte kantoor in de bosrijke omgeving van Driebergen draagt bij aan een ontspannen werkcultuur. Wij stimuleren de balans tussen hard werken en ontspanning met collega’s door gezamenlijke lunches, gezellige vrijdagmiddagborrels en (sportieve) teamactiviteiten.

Onze primaire- en secundaire arbeidsvoorwaarden zijn marktconform met o.a. flexibele vakantiedagen, aanvullend geboorteverlof, ouderschapsverlof, een bonusregeling en winstdeling. Afhankelijk van jouw opleiding en werkervaring ontvang je een marktconform salaris. Je werkt afwisselend vanuit huis, bij de klant of op kantoor. Door aandacht voor een juiste werk-privé balans, opleidingsmogelijkheden en coaching, zorgen we ervoor dat jij en jouw collega’s met plezier en energie op de werkvloer acteren.

Het begint met een goed gesprek

Voor vragen over deze vacature, kun je contact opnemen met één van onze collega's:

Jaap Jan de Jong

Telefoonnummer: 06-14787076

Email: JdeJong@enigmaconsulting.nl 

LinkedIn profiel

Roxane van der Laan

Telefoonnummer: 06-12323368

Email: RvanderLaan@enigmaconsulting.nl

LinkedIn profiel

Wil je direct solliciteren?

Neem dan contact op met onze HR-manager Wieke Snoek

Telefoonnummer: 06-23122944 (je mag ook whatsappen)

Email: people_nl@projectivegroup.com